Links

Her finder du links til myndigheder og andre branche- og interesseorganisationer, som er relevante for De Danske bilimportører og den øvrige bilbranche. 


Branche- og interesseorganisationer

ACEA (The European Automobile Manufacturers Association)

Sammenslutning af europæiske bilproducenter. 

Bilbranchen er vores tætte samarbejdspartner. De er brancheforening for bilforhandlerne og repræsenterer virksomheder, der fremstiller, distribuerer, sælger eller reparerer køretøjer samt dele eller serviceydelser hertil. De rådgiver deres medlemmer om personale- og branchejuridiske spørgsmål og kæmper den politiske kamp for bedst mulige erhvervsvilkår for bilvirksomhederne. Herudover yder de sparring og inspiration, så medlemmerne kan udvikle deres forretninger. 
Bilbranchen er en del af Dansk Industri (DI).

FDM varetager bilejernes interesser og er en anerkendt bilistorganisation med 235.000 medlemmer. FDM er både en medlemsforening, der tilbyder en lang række fordele til medlemmerne, og en trafikpolitisk organisation med politisk indflydelse. De Danske Bilimportører samarbejder med FDM om de fleste emner og henviser forbrugerne hertil. FDM kæmper bl.a. for bedre trafik- og forbrugersikkerhed, samt bedre infrastruktur. 

De Danske Bilimportørers søsterorganisation i Norge.


De Danske Bilimportørers søsterorganisation i Sverige.


De Danske Bilimportørers søsterorganisation i Finland.


Brancheforening for landets bilforhandlere, bilværksteder og autolakerere. AutoBranchen repræsenterer både brugtvogns- og nyvognsforhandlere.  
AutoBranchen Danmark er en fusion af Danmarks Automobilforhandler Forening (DAF) og Foreningen af Auto- og Industrilakerere (FAI), der fusionerede med virkning fra 2014.


Dansk Elbil Alliance er en del af Dansk Energi og kæmper for bedre rammer for elektrificeringen af vejnettet. Dansk Elbil Alliance repræsenterer bl.a. energiselskaber og virksomheder, der anvender elbiler.


Elbilforeningen repræsenterer et stadigt voksende antal privatpersoner, som kører i elbil. Deres formål og virke går ud på at udbrede kendskabet til elbiler, herunder at få flere elbiler på vejene, samt at fremme den grønne omstilling gennem elbiler. 


Drivkraft Danmark er branche- og arbejdsgiverorganisation for selskaber, der leverer energi til mobilitet, opvarmning og proces med alle Danmarks tankstationer og raffinaderier som medlemmer samt LPG-branchen. Branchen står for 99 % af energien til transporten og 40 % af det samlede danske energiforbrug.
Råd og myndigheder

Rådet for Sikker Trafik arbejder for at minimere antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken. Det sker gennem undervisning, kampagner og oplysning.


Bl.a. relevant information om registreringsafgift, vægt- og ejerafgiftsloven mv.


Trafikstyrelsen er en styrelse under Transportministeriet. Styrelsen har ansvar og opgaver på tværs af transportformerne jernbane, vej og luftfart. 


Styrelsen har ansvar for regulering og tilsyn på færdselsområdet. De har bl.a. ansvar for energimærkning- og klasserne, dispensationer mm. 


En del af Transportministeriet. Det er bl.a. her man kan søge om tilladelse til projekter med selvkørende biler mm. 


Klimarådet er et uafhængigt ekspertorgan, der rådgiver om, hvordan omstillingen til et klimaneutralt samfund kan ske på en omkostningseffektiv måde.


Rådet for Grøn Omstilling er en uafhængig miljøorganisation, der arbejder for at fremme en grøn og bæredygtig omstilling af samfundet. Rådet har fokus på en lang række emner inden for klima- og miljødagsordenerne. 
Andre

Clever
Udbyder af ladestandere til opladelige biler. Clevers ladenetværk tilbyder både almindelige ladere rundt om i landet, men også hurtigladere som findes ved fx indkøbscentre, større P-pladser osv. Clever ejes af energi- og fibernetkoncernen SEAS-NVE (94,9 %) og NRGi-koncernen (5,1 %).


E.ON Danmark-koncernen producerer og leverer el, gas og varme i Danmark. E.ON har landets største netværk af ladestandere til elbiler og driver tilmed tre gastankstationer i samarbejde med OK primært rettet mod den tunge transport. E.ON Danmark ejes af E.ON Sverige AB (100 %)

Kontakt os

Ønsker du at komme i kontakt med os, kan du gøre det ved at benytte nedenstående link.

Kontakt DBI