Analyse: Februar måneds samlede bilsalg

Af Sara Louise Gabrielsen

4. marts 2019

Den 1. marts udsendte vi pressemeddelelse om personbilsalget. Denne analyse indeholder statistik og kommentarer på salget af varebiler, lastbiler og busser. 


Varebiler
Februar blev en god måned for varebilsalget: 2.572 nye varebiler kom ud at køre. Det er en stigning på 5 procent i forhold til sidste års salg i februar, hvor der blev til solgt 2.445 varebiler – altså en fin stigning.  

Årets første to måneder er forløbet ganske godt for varebilsalget. Samlet set har der i januar – februar været en stigning på 6 procent, i forhold til samme periode sidste år. Antallet af nyregistrerede varebiler kom i de to første måneder op på 5.319, hvilket er 303 flere varebiler end året før. Varebilsalget har været stabilt og stigende de seneste år. Varevognsalget de første to måneder indikerer at tendensen fortsætter.

Direktør for De Danske Bilimportører Gunni Mikkelsen uddyber:
Det er en rigtig god begyndelse på året. Efterspørgslen på varebiler har været høj de seneste år, hvilket ofte er en god indikator for aktiviteten i erhvervslivet. Vi har derfor også positive forventninger til varebilsalget fremadrettet, da der bestemt stadig er gang i hjulene i det dansk erhvervsliv

Lastbiler
Lastbiler er kommet godt fra start i 2019. Det blev til 443 nye lastbiler i februar – hvilket er en stigning på 22 procent i forhold til samme periode sidste år, hvor der blev solgt 363 lastbiler. 


Lastbilsalget har været stabilt og stigende de seneste år. Vi forventer umiddelbart, at tendensen fortsætter i 2019. Et tilbageblik på sidste måneds salg viser, at februar er fuldt ud på niveau med januar, hvor der blev solgt 453 lastbiler. Det er utrolig flot, særligt når man tager den korte måned i mente. Der er hovedsageligt lastbiler over 16 tons totalvægt der bliver solgt. I februar er der solgt 413 lastbiler over 16 ton og 30 lastbiler som var under 16 ton.

Direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen uddyber:
443 solgte lastbiler i februar er et ganske pænt niveau, det afspejler aktivitetsniveauet i alle brancher i samfundet, og tallet er stabilt på et højt niveau. Lastbilsalget er absolut tilfredsstillende og har været det i rigtig lang tid nu

Busser
Bussalget har i februar taget et lille dyk, men kigger vi på de to første måneder af 2019, ser salget af busser ganske fornuftigt ud. Sidste år blev der solgt 94 busser i perioden 1. januar til 28. februar, i år er salgstallet i samme periode 85 busser – dermed et på 10 procent. Bussalget er primært styret af forskellige udbud af den offentlige trafik og svinger derfor væsentligt over året og ligeledes fra år til år – hvilket også tydeligt fremgår af figur 2.


Toplister
Vedhæftet finder du top-10-lister for de enkelte segmenter (personbiler), top-20-liste over mest solgte personbiler, top-10-liste over mest solgte modeller blandt varebilerne i januar samt de detaljerede rapporter.

Kildeangivelse 
Alle gengivelser af data og oplysninger bedes kildeangives med: De Danske Bilimportører.

Yderligere oplysninger
Direktør Gunni Mikkelsen på tlf. 3136 1041 eller gmi@bilimp.dk