Det samlede bilsalg i april 2019

Af Sara Louise Gabrielsen

6. maj 2019

Den 1. maj udsendte vi pressemeddelelse om personbilsalget. Denne analyse indeholder statistik og kommentarer på salget af varebiler, lastbiler og busser. 


Varebiler
Det går rigtig godt for varebilsalget. Der er i årets første fire måneder kommet 11.473 varebiler ud på de danske veje. Det er en stigning på mere end 7 procent i forhold til januar – april sidste år, hvor der blev solgt 10.688 varebiler. April har været en forholdsvis stille måned, hvilket højest sandsynlig skyldes de mange helligdage der har været i påsken. Der blev solgt 2.799 varebiler i april, hvilket er et lille fald på 3 procent op imod de 2.890 varebiler som blev solgt april 2018.

 ”Overordnet går det rigtig godt for varebilsalget. Det faktum at der har været et minimalt fald i april har ikke den store betydning når man kigger på det samlede salg af varebiler i 2019. Salget ligger stabilt og vi forventer at det fortsætter i denne fine boldgade.” udtaler Gunni Mikkelsen, direktør for De Danske Bilimportører.


Lastbiler
Lastbilsalget har i årets første fire måneder haft en stigning på knap 5 procent i forhold til samme periode sidste år. Der er i januar – april 2019 solgt 1.746 lastbiler, hvor der sidste år blev solgt 1.668 lastbiler i januar – april 2018. Lastbiler har ligeledes i april haft et fint salg. Der blev solgt 442 lastbiler, hvor der i april sidste år blev solgt 430 lastbiler. Det betyder, at der er sket en stigning på næsten 3 procent.

Direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen uddyber:
Lastbilsalget holder fortsat et rigtig flot niveau. Vi er fuldt ud tilfreds med årets første fire måneder og lastbiler efterspørges fortsat i høj grad både herhjemme og i resten af Europa. Vi forventer et stabilt marked resten af året.” 

Busser
Det går fortsat godt for bussalget. Der er i januar – april 2019 solgt hele 215 busser, op imod 178 solgte busser i samme periode. Det er en stigning på over 20 procent. Det er selvfølgelig vigtigt at huske på, at det er små tal. Det er de enkelte ordrer og leverancer som påvirker markedet i betydelig grad. Dette er aprilsalget et rigtig fint eksempel på, der er i april et minimal fald i salget af busser, i forholdt til april 2018. Der er solgt 47 busser i april 2019 og i april 2018 blev der solgt 49 busser. Det er således et lille fald på 4 procent.