Sara Louise Gabrielsen / 7. oktober 2019

Det samlede bilsalg i september 2019

Tirsdag den. 1. oktober udsendte vi pressemeddelelse vedr. salget af personbiler – se PERSONBILSALG I SEPTEMBER 2019.

Denne pressemeddelelse vedr. alene vare- og lastbiler, samt busser.


Varebiler
I september er der solgt 2.464 varebiler, hvilket er 2,7 procent færre end i september sidste år, hvor der blev solgt 2.533 varebiler. Overordnet set er salget de første ni måneder dog fuldt ud på niveau med 2018. I 2019 er der indtil videre solgt 24.584 varebiler, hvilket med en difference på blot 113 stk. er det samme som sidste år, hvor der blev solgt 24.697 varebiler. 


Vi er meget tilfreds med varebilsalget, som igennem 2019 har været helt på linje med 2018. Varebilsalget ligger på et ganske højt niveau, hvilket vi naturligvis kun kan være glade for. Hvordan det går i det danske erhvervsliv, er ofte en utrolig god indikator for varebilsalget og på nuværende tidspunkt ser det ud til at blomstrer, hvilket også afspejler dig i det samlede varebilsalg” forklare Direktør for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen. 

Lastbiler
Lastbilsalget er stadig mærket af juni måneds nær-rekordsalg, da den nye tachograf-lovgivning i høj grad har påvirket efterspørgslen. Der er i september 2019 solgt 368 lastbiler, hvor der i september måned sidste år blev solgt 469. 

År til dato (januar – september) er vi til gengæld et fint stykke over samme periode sidste år – nærmere bestemt 4,5 procent. Der er i årets første ni måneder solgt 3.937 lastbiler, hvor der sidste år blev solgt 3.768 lastbiler.


Lastbilsalget i september måned er stadig påvirket af lovændringen for indførelsen af den digitale tachograf, der kom i midten af juni. Derfor er lastbilsalget i september 2019 en smule under samme periode sidste år. Det er ikke ualmindeligt, at der efter ny lovgivning, går et par måneder før salget er genoplivet, og dette er tilfældet her. For året er der dog blevet solgt 3.937 lastbiler, hvilket er et godt stykke over samme periode sidste år. Vi forventer derfor, at erhvervslivets efterspørgsel på tunge transportkøretøjer forbliver på samme høje niveau året ud” uddyber Direktør for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen. 

Busser
Salgstallet for busser kan variere meget fra måned til måned, og det afhænger grundlæggende af de større indkøb, der styres af primært udbud på offentlig transport i sektoren. Frem til og med tredje kvartal af 2019 er der kommet 400 busser på de danske veje, hvor der sidste år kom 435 – altså, et mindre fald på 8 procent.

Oversigt
Vedhæftet finder du oversigten for det samlede salg af varebiler og lastbiler for september 2019.

Kildeangivelse 
Alle gengivelser af data og oplysninger bedes kildeangives med: De Danske Bilimportører.

Yderligere oplysninger
Direktør Gunni Mikkelsen på tlf. 3136 1041 eller gmi@bilimp.dk


Andre aktuelle nyheder:

4. juli 2020
De Danske Bilimportører vil formene 1 million personbiler adgang til Danmarks største byer
Udledningen af partikelforurening har betydning for danskernes helbred, og bilens CO2-udledning har betydning for klimaet. Derfor foreslår De Danske Bilimportører, at storbyerne nu udvider de eksisterende miljøzoner, så de også omfatter personbiler og ikke kun varevogne og lastbiler som i dag.
3. juli 2020
Der er positive tendenser at spore, men salget af de tunge køretøjer er endnu ikke kommet op i fart
I juni 2020 blev der indregistreret 2.332 nye varebiler. Det er 17,6 procent færre end i samme måned sidste år, hvor 2.830 nye varebiler fik plader på. Derudover kom 260 nye lastbiler ud på de danske vejene i juni, hvilket er 67 procent færre end i juni 2019, hvor 788 lastbiler blev indregistreret.
2. juli 2020
Detaljer om bilsalget i juni & 1. halvår 2020
Bliv klogere på segmentfordelingen, hvilke mærker der er top 3, samt udviklingen i efterspørgslen fra de private og erhvervene
>