Det samlede bilsalg i oktober 2019

Af Sara Louise Gabrielsen

8. november 2019

Fredag den. 1. november udsendte De Danske Bilimportører pressemeddelelse vedrørende personbilsalget i oktober 2019. Denne pressemeddelelse vedrører salget af varebiler, lastbiler og busser.


Varebiler
I årets første ti måneder er der solgt 27.278 varebiler, hvor der i samme periode i 2018 blev solgt 27.915 –salget af varebiler er således stabilt og fuldt ud på niveau med sidste år.

Oktober 2019 har 2.695 varebiler fået nummerplade på, hvor 3.218 varebiler fik nummerplade på i oktober sidste år. Dette svarer til en difference på 16 procent. 


Det samlede salg af varebiler, ligger i årets første ti måneder på et stabilt niveau og flugter med det samlede salg sidste år. Det afdæmpede salg i oktober bør derfor ikke give anledning til bekymring, da vi forventer at salget fortsat kommer til at forblive stabilt i forhold til det samlede salg sidste år” forklarer direktør for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.


Lastbiler
450 nye lastbiler er kommet på vejene i oktober, hvor det sidste år i oktober blev til 491 lastbiler. Det resulterer i en difference på 8 procent.
 
Det samlede salg af lastbiler er positivt for januar – oktober 2019, da der er blevet nyregistreret 4.387 lastbiler, hvilket er 128 flere end sidste år, hvor der kom 4.259 lastbiler på de danske veje. Sammenlagt giver det en stigning på 3 procent i forhold til samme periode i 2018.

Gunni Mikkelsen, direktør for De Danske Bilimportører, uddyber:

På årsbasis er der, i den seneste årrække, typisk blevet solgt omkring 5.000 lastbiler. Det tegner til, at vi ligeledes i år kommer op på samme niveau. År til dato er nemlig fuldstændig på niveau med sidste år, og vi ser ingen grund til at tendensen ikke skulle fortsætte året ud.” 


Busser
Det samlede salg af busser er overordnet bestemt af de umiddelbare markedstendenser, som er præget af enkelte og/eller større ordrer på diverse transportydelser. I oktober måned er der blevet nyregistreret 55 busser, hvilket er 12 busser flere eller 28 procent mere i forhold til oktober måned sidste år, hvor der blev solgt 43 nye busser.
 
Samlet set er der blevet solgt 455 busser i 2019, hvilket er meget på niveau med sidste år, hvor der blev solgt 479 busser i den samme periode.


Oversigt
Vedhæftet finder du oversigten for det samlede salg af varebiler og lastbiler for oktober 2019.


Kildeangivelse 
Alle gengivelser af data og oplysninger bedes kildeangives med: De Danske Bilimportører.


Yderligere oplysninger
Direktør Gunni Mikkelsen på tlf. 3136 1041 eller gmi@bilimp.dk