3. marts 2021  
En hård måned for bilsalget, men der er lys forude

Endnu en måned med corona-nedlukning af detailhandlen satte sit aftryk på bilsalget. Med kun 9.912 nye personbiler i februar måned og et fald på hele 40,1 procent år-til-dato, sammenlignet med samme periode sidste år, glæder vi os til i dag at kunne genåbne bilforretningerne.

18. februar 2021  
Danske Bilimportører: Tiden er inde til genåbning

Danmark har heldigvis gennem en længere periode haft lave smittetal som følge af en massiv nedlukning af samfundet. Nu er tiden inde til en delvis genåbning, så brancher der kan garantere gode foranstaltninger mod smitte kan genåbnes.

12. februar 2021  
Tiltrængt fokus på ladeinfrastrukturen

Formand Anders Eldrup og resten af Kommissionen for grøn omstilling af personbiler har netop præsenteret deres anden delrapport, der fokuserer på udrulningen af ladeinfrastruktur til el- og plug-in hybridbiler i Danmark.


9. februar 2021  
Nye bilafgifter endeligt vedtaget

Regeringen og dets støttepartier vedtog tirsdag d. 9. februar en lov om ændring af registreringsafgiften for person- og varebiler.

8. februar 2021  
Beskeden start for salget af vare- og lastbiler

Varebilerne fik en sløj start på året, men det skyldes i høj grad de nye bilafgifter, som der var lidt usikkerhed om i starten af året for især varebiler. Dertil kommer, at salget i december også var særdeles højt.

2. februar 2021  
Corona-nedlukningen har sat bilsalget i bakgear

Bilsalget i årets første måned har været hårdt præget af corona-nedlukningen. Med blot 10.257 nye personbiler i januar måned håber branchen snart, at der lempes på corona-restriktionerne, så potentielle bilkøbere igen kan komme på besøg hos bilforhandlerne. Bilsalget i januar var hele 45,1 procent lavere end i samme måned i fjor.


1. februar 2021  
Nyt medlem hos De Danske Bilimportører: Velkommen til Maxus!

RSA Danmark er indtrådt som medlem af De Danske Bilimportører pr. 1. februar 2021. Det blev vedtaget på De Danske Bilimportørers ordinære generalforsamling fredag d. 29. januar 2021.

29. januar 2021  
De Danske Bilimportører vælger ny bestyrelsesformand

Efter 5 år som formand har Jens Bjerrisgaard givet stafetten videre. Medlemmerne af De Danske Bilimportører har netop på den ordinære generalforsamling, fredag d. 29. januar, valgt ny adm. direktør for Semler, Ulrik Drejsig, som ny bestyrelsesformand.

17. januar 2021  
For­bud mod lea­sin­gre­k­la­mer bry­der EU-ret

Børsen har d. 17. januar 2021 bragt artiklen ” Forbud mod leasingreklamer bryder EU-ret”. Artiklen belyser de negative effekter som nye bestemmelser i markedsføringsloven har for bilbranchen og tager udgangspunkt i et notat som De Danske Bilimportører har fået Liga Advokater til at udarbejde.


15. januar 2021  
Høringssvar: Lovforslag til ændring af registreringsafgiftsloven

De Danske Bilimportører har fredag d. 15. januar indgivet høringssvar til lovforslag til ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven ligningsloven og forskellige andre love, der skal udmønte den politiske aftale mellem regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten om grøn omstilling af vejtransporten.

7. januar 2021  
Varebilerne har haft et rigtigt pænt 2020

I december blev der indregistreret 3.658 nye varebiler, hvilket er en stigning på 29,7 procent i forhold til december 2019. Til gengæld gik både lastbilerne og busserne væsentligt tilbage.

2. januar 2021  
2020 blev det grønne vendepunkt for bilsalget

I 2020 blev der i alt indregistreret 198.132 antal personbiler i Danmark. Salget af grønne opladelige biler blev over tredoblet, hvilket slår alle rekorder.


11. december 2020  
De Danske Bilimportører anker dommen mod Skorstensgaard

Vi er overordnet set meget tilfredse med dommen, da vi nu har rettens ord for, at Skorstensgaard har overtrådt lovgivningen, og at konkurrence skal ske på lige vilkår. Der er dog fortsat dele i Skorstensgaards markedsføring, som vi ikke mener forbrugerne er fortjent med, hvilket er årsagen til, at vi nu har anket disse dele af dommen.

2. december 2020  
Beskeden nedgang til de tunge køretøjer i november

Der var nedgang til alle de tunge køretøjer i november måned, når vi sammenligner med salgstallene fra samme måned sidste år. Bedst gik det dog varebilerne, som nøjedes med et beskedent fald på 4,1 procent.

2. december 2020  
Salget af grønne biler fortsætter på højt niveau

Det gode salg for de grønne biler fortsatte i november på trods af, at de langstrakte politiske forhandlinger om nye bilafgifter skaber usikkerhed i markedet. Generelt var november en god måned for salget af personbiler - 18.159 nye personbiler blev indregistreret i årets sidste efterårsmåned.


13. november 2020  
Bilimportørerne får medhold i retssag mod Skorstensgaard

Sø- og Handelsretten fastslår, at vigtige dele af Skorstensgaards markedsføring har været ulovlig. Skorstensgaard har ulovligt benyttet 20 udsagn som fx "20-40 % billigere end mærkeværkstederne", "tyske værkstedspriser" og "vores mekanikere er ca. 30% mere effektive".

3. november 2020  
Varebilerne fortsætter god periode

Varebilerne er inde i en stabil periode med udmærket salg. Til gengæld var oktober måned, som ventet, ikke prangende for lastbilerne, der fortsat halter bagefter sidste års flotte salgstal.

1. november 2020  
Danskerne køber grønne biler som aldrig før

Det danske bilsalg rider på en grøn bølge, viser de nyeste salgstal for personbilsalget i oktober måned.


5. oktober 2020  
Stor salgsfremgang til varebilerne

September bød på knap 3.000 nye varebiler og det højeste varebilsalg siden november sidste år. Også lastbilerne var godt kørende i den forgangene måned med det foreløbigt næsthøjeste salg i 2020.

2. oktober 2020  
Detaljer om personbilsalget i september 2020

Denne analyse indeholder flere detaljer om personbilsalget i september måned.

2. oktober 2020  
Rekordhøjt elbilsalg mens politikerne diskuterer afgifter

På trods af afgiftsforhandlingerne bliver der stadig solgt biler. Faktisk blev der indregistreret 7,6 procent flere biler i den forgangene måned, sammenholdt med september sidste år.


17. september 2020  
De Danske Bilimportører med til ekspertmøde om grøn omstilling

De Danske Bilimportører har i dag besøgt Folketingets Skatteudvalg, for at komme med vores bud på den bedste vej til en grøn omstilling af bilparken.

16. september 2020  
Brugte biler strømmer over grænsen

Mere end 22.000 brugte biler kommer hvert år ind i landet. Det er ofte store klimasyndere danskerne kan købe til billige penge.

7. september 2020  
Bilimportører om Eldrup-kommissionen: Plads til mere grønt!

Eldrup-kommissionen har netop fremlagt deres udspil til et nyt afgiftssystem for personbiler, der skal fremme grønne biler. De Danske Bilimportører er positive overfor udspillet, og opfordrer politikerne til hurtigt at indgå en ambitiøs aftale.


3. september 2020  
Coronakrisen lægger en dæmper på salget af lastbiler

Trods stigende efterspørgsel er salget af de tunge køretøjer knap 15 procent lavere i august 2020, end i samme periode sidste år.

2. september 2020  
Detaljer om personbilsalget i august 2020

Her finder du flere detaljer om personbilsalget i august måned.

1. september 2020  
Danskerne er vilde med plug-in hybrider

Trods coronakrisen har danskerne købt opladelige plug-in hybridbiler i stor stil de seneste måneder - bare i den forgangene måned stod plug-in’erne for 14 procent af det samlede personbilsalg. Plug-in hybridsalget og de andre grønne biler går en afgørende tid i møde med offentliggørelsen af Eldrup-kommissionens første delrapport i den nærmeste fremtid.


21. august 2020  
Ny grøn registreringsafgift og miljøzoner i de større byer

De Danske Bilimportører fremlægger i dag 9 forslag til hvordan man kan fremme den grønne omstilling blandt personbiler i Danmark. Læs publikationen her.

4. august 2020  
Detaljer om personbilsalget i juli 2020

Den 1. august udsendte vi en pressemeddelelse om personbilsalget i juli 2020. I denne analyse præsenteres flere detaljer om personbilsalget i juli.

3. august 2020  
Fornuftigt salg af tunge køretøjer i juli måned

Salget af varebiler i juli måned oversteg niveauet for både juli 2018 og juli 2019. 1.995 varebiler blev det til, hvilket er en stigning på 7,4 procent ift. juli 2019. Også lastbilsalget giver indikationer på bedre tider, om end salget i den forgangene måned var 15,1 procent lavere end i samme måned af 2019.


1. august 2020  
For første gang i år var personbilsalget højere end samme måned i 2019

I juli måned oplevede vi for første gang i 2020 et månedligt personbilsalg, der var højere end i samme måned af 2019. Samtidig gjorde de grønne alternativer sig særligt bemærket, hvor plug-in hybriderne endnu en gang satte ny salgsrekord, mens elbilsalget steg med 84,9 pct. ift. samme måned sidste år.

17. juli 2020  
Flere danskere bliver forført af en cabriolet til de varme sommerdage

Har du følt suset? Her tænker vi på længslen efter at sænke taget på bilen og nyde fuglesangen. På solrige sommerdage er der få ting, der slår følelsen af at glide frem i en lækker cabriolet.

4. juli 2020  
De Danske Bilimportører vil formene 1 million personbiler adgang til Danmarks største byer

Udledningen af partikelforurening har betydning for danskernes helbred, og bilens CO2-udledning har betydning for klimaet. Derfor foreslår De Danske Bilimportører, at storbyerne nu udvider de eksisterende miljøzoner, så de også omfatter personbiler og ikke kun varevogne og lastbiler som i dag.


3. juli 2020  
Der er positive tendenser at spore, men salget af de tunge køretøjer er endnu ikke kommet op i fart

I juni 2020 blev der indregistreret 2.332 nye varebiler. Det er 17,6 procent færre end i samme måned sidste år, hvor 2.830 nye varebiler fik plader på. Derudover kom 260 nye lastbiler ud på de danske vejene i juni, hvilket er 67 procent færre end i juni 2019, hvor 788 lastbiler blev indregistreret.

2. juli 2020  
Detaljer om bilsalget i juni & 1. halvår 2020

Bliv klogere på segmentfordelingen, hvilke mærker der er top 3, samt udviklingen i efterspørgslen fra de private og erhvervene

2. juli 2020  
De grønne biler vinder terræn

De grønne biler oplever fremgang over hele linjen. Elbilsalget har ikke været voldsomt påvirket af COVID-19. I den forgangene måned blev der indregistreret 830 nye elbiler, hvilket er 18,1 procent flere end i juni 2019. Samtidig har Plug-in hybriderne gjort sig positivt bemærket med et rekordhøjt salg og en andel på 7,9 procent af alle nyregistreringer i juni 2020”


2. juli 2020  
Hovedstaden har flest elbilsejere, mens Nordjylland har færrest

En ny opgørelse fra De Danske Bilimportører viser, at der er store regionale forskelle i antallet af private elbilsejere i Danmark. Det er primært i Midtjylland og Hovedstaden at elbilsejerne findes, mens Nordjylland er den region med færrest elbilsejere. De store regionale forskelle understreger behovet for investeringer i ladeinfrastrukturen og ny afgiftsmodel for grønne biler.

1. juli 2020  
Kurven er vendt: Bilsalget for juni viser, at vi er på ud af corona-krisen

Efter et par hårde måneder, giver salgstallene for juni måned grund til optimisme. Den forgangne måneds bilsalg var kun beskedent lavere end i juni 2019.

22. juni 2020  
Markant forskel i antallet af kommunale elbiler på tværs af landet

Den nye brede klimaaftale lægger op til, at alle biler, som det kommunale ejer eller bruger, skal blive elektriske. En ny opgørelse fra De Danske Bilimportører viser markant forskel på andelen af nul- og lavemmissions biler i de kommunale bilflåder.


15. juni 2020  
Genopretningspakke giver håb: Nu skal der sættes skub i den grønne genstart af Danmark

Hos De Danske Bilimportører hilser vi regeringen og de involverede partiers genopretningspakke velkommen. Efter flere måneder med hjælpepakker, er det blevet tid til at få sat gang i genstarten af Danmark, og det lægger genopretningspakken op til, når danskerne snart får flere penge mellem hænderne.

4. juni 2020  
Salget af de tunge køretøjer falder fortsat, men der er positive tendenser at spore

Coronakrisen påvirker fortsat salget af vare-, lastbiler og busser. For varebilerne gælder det dog, at salgsnedgangen synes stabiliseret på april måneds niveau, hvorfor vi forventer, at varebilerne nu er over den største nedtur. Til gengæld tog lastbilerne endnu et dyk i maj måned.

1. juni 2020  
Bilsalget dykker fortsat, men fremgang til de grønne biler

Selvom det generelle salg af biler fortsat er ramt af coronakrisen, er interessen og salget af elbiler og plug-in-hybridbiler næsten upåvirket – i nogen tilfælde overgår salget faktisk samme periode sidste år.


11. maj 2020  
Mads Rørvig ny adm. direktør for De Danske Bilimportører

Bestyrelsen for De Danske Bilimportører (DBI) har udpeget Mads Rørvig som ny adm. direktør. Mads Rørvig er i dag underdirektør i brancheorganisationen, Finans Danmark, og har tidligere været Medlem af Folketinget, bl.a. som skatteordfører og formand for Folketingets Skatteudvalg.

6. maj 2020  
Det samlede bilsalg – April 2020

Varebil- og lastbilsalget er også påvirket af den nuværende Coronasituation. Det er erhvervslivets transport – nogle erhverv er ikke ramt og andre er hårdt ramt. Selvom samfundet åbner mere nu, og ligeledes bilfabrikkerne, så vil vi se effekterne af Covid-19 de næste mange måneder

1. maj 2020  
Nyregistreringer i april 2020

Der er i april 2020 blevet indregistreret 10.201 nye personbiler. Det er 37,0 procent færre end i april 2019, hvor der blev nyregistreret 16.178 personbiler. Vi skal tilbage til februar 2010, hvor der blev solgt 8.654 personbiler, for at finde et lavere månedligt bilsalg.


6. april 2020  
Det samlede bilsalg – Marts 2020

Denne analyse indeholder statistik og kommentarer om salget af varebiler, lastbiler og busser. 2.743 nye varebiler har således fået plader på i marts 2020.

1. april 2020  
Laveste antal indregistrerede biler i 7 år

Der er i marts 2020 kommet 15.184 nye personbiler ud på vejene. Den nuværende situation med Covid-19 gør det svært at sammenligne perioderne.

5. marts 2020  
Det samlede bilsalg i februar 2020

Salget af varebiler i februar måned var nogenlunde på niveau med salget i februar 2019, mens lastbilsalget er faldet ift. februar 2019.