En formiddag med fokus på den grønne omstilling i bilindustrien

Arrangementet afholdes på scenen i rammerne af det elbil-messekoncept
eCarExpo, hvor der vil være rig mulighed for at blive klogere på den nyeste teknologi inden for el-biler og opladning.

Vi starter om

0
Dage
0
Timer
0
Minuter
0
Sekunder

Program

8:30

Registrering og kaffe

9:00

Velkomst v/Gertrud Højlund, Moderator

9:02

Bilindustrien og grøn omstilling v/ Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører

Den globale bilindustri er i forandring med den grønne omstilling som omdrejningspunkt. Også i Danmark mærkes forandringen, hvor bilsalget bliver stadig mere elektrisk og nye aktører dukker op. Der foretages gigant-investeringer i grøn forskning og udvikling, og det ses tydeligt på udviklingen af udbuddet af biler i Danmark. Hvordan sikrer vi, at den grønne omstilling ikke går i stå, når økonomien er præget af stor usikkerhed med høj inflation og lavere forbrugertillid? Og hvordan ser fremtidens bilindustri ud? Mads Rørvig, adm. direktør fra De Danske Bilimportører giver en status på udviklingen og på fremtiden, som vi kigger ind i.

9:15

Forbrugeren og den grønne omstilling v/ Stina Glavind, adm. direktør i FDM

Bilen er kommet for at blive. Selvom der gennem tiden har været talt meget om alternativer og selv om der er investeret enorme summer i kollektiv trafik, er bilen fortsat danskernes fortrukne transportvalg. Men meget omkring bilen bliver formentligt ændret. Får vi løst modsætningen mellem mobilitet og klima/miljø? Drukner vores higen efter frihed på fire hjul i endeløse køer? Er der fortsat plads til bilen i byen? Får vi udleveret vores bil i Bilka i 2030? Er vi stadig fortrinsvis bilejere fremfor bilbrugere eller er vi ligefrem klar til mobilitet på abonnement? Spørgsmålene er mange, svarene ikke givet, men Stina Glavind, adm. direktør i FDM, vil give et bud på hvordan FDM ser på fremtidens mobilitetsforbruger.

9:35

Debat om grøn omstilling af persontransporten v/ Jeppe Bruus, Skatteminister & Linea Søgaard-Lidell, Medlem af Europaparlamentet (V) , Folketingskandidat (V)

9:55

Prisoverrækkelse af Green Fleet Awards.

10:05

Se bilerne, kaffe og netværk

11:00

Tak for i dag

Mød oplægsholderne

Gertrud Højlund
Moderator
Jeppe Bruus
Jeppe Bruus
Skatteminister (S)
Linea Søgaard-Lidell
Medlem af Europaparlamentet (V) , Folketingskandidat (V)
Stine Glavind
Adm. direktør, FDM
Mads Rørvig
Mads Rørvig
Adm. direktør, De Danske Bilimportører