Elbilerne blev mere populære i EU i november og udgjorde mere end 16 procent af bilsalget. Danmark var endnu engang ét af de lande, der opnåede den største stigning i elbilsalget.

Der kom næsten 900.000 nye biler på vejene på tværs af EU i november. Med kun én måned tilbage af bilåret, har EU hver måned formået at levere vækst i bilsalget, hvilket ligger an til et godt resultat. EU’s bilsalg er dermed kommet på rette spor efter 2022, som var præget af flere udfordringer.

Sidste år var hårdt for bilsalget, både i Danmark og i EU. Det er glædeligt, at salget igen går fremad, så europæerne kan få nye biler,” siger Mads Rørvig, adm. Direktør for De Danske Bilimportører.

Elbilerne vandt markedsandele i november, hvilket resulterede i, at mere end 16 procent af de nye biler var elbiler. Danmark kunne, kun overgået af Belgien, Estland og Cypern, levere den største procentvise stigning i antallet af nye elbiler. Det er langtfra første gang, at Danmark ligger foran de andre EU-lande:

Elbilerne får bedre fodfæste i EU måned for måned, hvilket er godt for den grønne omstilling. Særligt danskerne er glade for elbilerne, og det resulterer i, at Danmark igen i november er én af frontløberne,” siger Mads Rørvig, adm. Direktør for De Danske Bilimportører.

Yderligere oplysninger

Mads Rørvig

Adm. direktør

+45 30 16 10 04 mr@bilimp.dk

FAKTA

Bilindustrien er arbejdsgiver for 13 millioner europæere. I den europæiske union bliver der produceret knap 13 millioner biler, hvor de største producenter er Tyskland, Spanien, Frankrig og Tjekkiet (2020). På globalt plan blev der solgt 63 millioner biler, hvoraf 15.7 procent af dem blev afsat i EU i 2020, ud af de 11.7 millioner motordrevne køretøjer, var størstedelen, 10 millioner, personbiler. 5.2 millioner biler blev eksporteret af EU i 2020 og prisen for disse biler var over 900 milliarder kroner.

Kildeangivelse

De Danske Bilimportører, ACEA