Det seneste år har budt på knap 10.000 nye ladepunkter i Danmark og en vækst i antallet af lynladepunkter på hele 175 procent. Men der mangler fortsat konkurrence på lademarkedet.

I slutning af april 2023 fandtes der 11.748 ladepunkter i Danmark, og ved udgangen af april 2024 var antallet 21.743. Det er knap 10.000 nye ladepunkter indenfor det sidste år, hvilket er en stigning på 85 procent. Antallet af lynladepunkter er steget med markante 175 procent i perioden. Det betyder, at opladningsmulighederne i Danmark er blevet markant bedre.

Det er glædeligt, at der stadig bliver flere og flere ladepunkter til danskerne. Det er særligt positivt, at antallet af lynladepunkter vokser så markant, hvilket sikrer elbilejerne adgang til hurtig opladning på farten og bidrager til, at det er muligt at køre længere ture i elbil,” siger Allan Skytte Christensen, Chefkonsulent i De Danske Bilimportører.

I april nåede antallet af elbiler i Danmark op på 234.861, hvilket er 78 procent flere sammenlignet med april sidste år. Der er større vækst i antallet af ladestandere, hvilket betyder, at der nu er færre elbiler, der skal deles om hvert ladepunkt, og at opladning dermed er blevet mere tilgængelig. Men foruden en tilgængelig ladeinfrastruktur er konkurrencen på lademarkedet også vigtig:

“Der er akut behov for bedre konkurrence på lademarkedet, hvilket Konkurrencerådets nylige rapport og anbefalinger også understreger. Vi bakker op om initiativer, der kan sikre bedre konkurrence, og anbefalinger blandt andet et midlertidigt forbud mod bundling,” siger Allan Skytte Christensen, Chefkonsulent i De Danske Bilimportører.

De Danske Bilimportører har fremsat et politisk forslag om et midlertidigt forbud mod bundling. Forbuddet vil betyde, at forbrugerne stadig kan have frit-forbrugs abonnementer på hhv. ude- eller hjemmeopladning, men ikke et samlet abonnement for begge. Forslaget vil skabe bedre konkurrence på markedet, fordi forbrugeren ikke er låst til én udbyder, og vil sikre bedre og billigere ladeløsninger. Læs mere om forslaget her.

 

Yderligere oplysninger

Allan Skytte Christensen

Chefkonsulent

+4528409844 asc@mobility.dk

Kristine Bonnerup Vind

Konsulent

+45 31 36 90 66 kbv@mobility.dk

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas.

Kildeangivelse

De Danske Bilimportører, bilstatistik.dk, Zapup.eu Chargex Analytics

Begrebsdefinition

Ladepunkter defineres her som udtag til ladekabler. Det vil sige, at en ladestander godt kan have flere ladepunkter.

Pressefoto

Klik her