Ladeinfrastrukturen er afgørende for den grønne omstilling af transporten. Derfor er det positivt, at antallet af offentligt tilgængelige lynladepunkter er blevet mere end tredoblet fra 2021 til 2022.

Ved udgangen af 2021 var der 243 offentligt tilgængelige lynladepunkter i Danmark. Siden da er flere blevet opsat, og andre udbydere har åbnet deres netværk op, hvilket betyder, at der nu er 784 offentligt tilgængelige lynladepunkter i Danmark.

”Den markante stigning af offentlige ladepunkter er en absolut nødvendighed, hvis vi skal i mål med de grønne ambitioner. Rækkeviddeangst er stadig en faktor, der begrænser køb af elbiler, og flere lademuligheder kan bidrage til at mindske frygten” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører

Bilister i etageejendom og rækkehuse er mest udfordret

De fleste danskere med bil bor i parcelhus, hvor mange nemt kan sætte sin egen ladestander op i garagen og dermed få fuld fleksibilitet. Dog er der stadig over 730.000 danske familier med bil, der bor i enten etagebolig, rækkehus eller lign, der ikke nødvendigvis har samme mulighed for egen ladeboks.

”Hvis bilejere i etageejendom eller rækkehus reelt skal have muligheden for at vælge en elbil næste gang, der skal købes bil, så er det helt afgørende med god mulighed for opladning så tæt på bopælen som muligt – evt. i kombination med mulighed for opladning på arbejdspladsen samt lynladning tæt på.” siger Mads Rørvig

Flere elbiler øger behovet for ladestandere

Antallet af elbiler er vokset kraftigt de seneste år og i oktober 2022 nåede Danmark en milepæl i form af 100.000 elbiler bilbestanden. Samtidig udgjorde elbiler mere end 20 procent af det danske bilsalg i 2022. Denne udvikling skete på trods af et presset bilmarked, som var præget af forsyningsproblemer.

Yderligere oplysninger

Mads Rørvig

Adm. direktør

+45 30 16 10 04 mr@bilimp.dk

Stine Bo Rosenquist

Seniorkonsulent

+45 53 37 01 36 sbr@bilimp.dk

Fakta 

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Kildeangivelse

De Danske Bilimportører, bilstatistik.dk, Zapup.eu Chargex Analytics