Ovenpå et rekordsalg i hele 2016 og en stærk start i januar bekræfter februar måneds salgstal nu blot tendensen. Bilmarkedet er fortsat på et højt niveau, og danskerne forsætter med at anskaffe og udskifte biler i stort antal.

Bilsalget fortsætter stærkt i 2017

Ovenpå et rekordsalg i hele 2016 og en stærk start i januar bekræfter februar måneds salgstal nu blot tendensen. Bilmarkedet er fortsat på et højt niveau, og danskerne forsætter med at anskaffe og udskifte biler i stort antal. I februar blev det til 17.622 nye personbiler, hvilket er 6% over de 16.622 i februar sidste år, som blev det absolut bedste år nogensinde. Februar blev som forventet under januar, knap 10%, men det ændrer ikke på tendensen. Årets første to måneder resulterede i ca. 12% højere salg end de første to måneder i 2016.

’Hos De Danske Bilimportører glæder vi os naturligvis over det gode salg fortsætter. Det er en positiv indikator for forbrugertilliden og transportbehovet i erhvervene. En del af de nye biler bidrager til væksten i bilparken og dermed danskernes mobilitet, men den største del er udskiftninger af den eksisterende bilpark, og det er positivt for såvel miljøet og trafiksikkerheden, idet nye biler helt generelt har lavere udledning og er mere trafiksikre end gamle biler.’ udtaler Gunni Mikkelsen, direktør hos De Danske Bilimportører.

Der var ved starten på året helt generelt forventninger i branchen om et ganske godt salg, og at niveauet fra 2016 ville fortsætte. Dette har været godt hjulpet på vej af stor aktivitet og mange nytårskure i januar med gode tilbud, men også februar som typisk er lidt påvirket af et par vinterferieuger viste et flot resultat.

’Helt generelt mener vi i branchen at årsagerne til det høje niveau for bilsalget, som vi har set gennem lang tid nu, skyldes et fortsat lavt renteniveau, den generelle stigning i reallønnen, en mindre stigning i beskæftigelsen, og dermed et behov for arbejdskraftens mobilitet. Samtidig går det godt med forbrugertilliden og så ikke mindst ønsket hos forbrugerne om en moderne mere sikker og miljøvenlig bil.’ udtaler Gunni Mikkelsen, direktør hos De Danske Bilimportører.


Segmenter

Tendenserne for segmenterne er ganske kort, at vi ser en iøjefaldende nedgang i andelen for mikrobiler, som dog helt opvejes af en tilsvarende stigning i B segmentet, som er lidt større, men stadig er små biler. Endvidere er der fortsat stor interesse for bilerne i den såkaldte crossover klasse – de lidt større og højere familiebiler, som er repræsenteret i J segmentet.  De øvrige segmenters andel af bilmarkedet befinder sig på samme niveau sammenlignet for den tilsvarende periode sidste år.

Generelle Top 10 lister

I bilagene finder du en overordnet Top 20 liste over mest solgte modeller, samt Top 10 lister for de enkelte segmenter.

Kildeangivelse: Alle gengivelser af data og oplysninger bedes kildeangives med: De Danske Bilimportører.

Yderligere oplysninger:

Direktør, Gunni Mikkelsen, på tlf. 3136 1041 eller gmi@bilimp.dk.

Pressemeddelelse for vare- og lastbiler samt de detaljerede rapporter udkommer mandag d. 6. marts.

Pressemeddelelsen er baseret på tal fra SKATs datakørsel fra 25. februar, samt De Danske Bilimportørers egne registreringer – præcisionen antages at være på mere end 99,8% for hele februar måned.