Efter 5 år som formand har Jens Bjerrisgaard givet stafetten videre. Medlemmerne af De Danske Bilimportører har netop på den ordinære generalforsamling, fredag d. 29. januar, valgt ny adm. direktør for Semler, Ulrik Drejsig, som ny bestyrelsesformand.

”Bestyrelsen vil ufortrødent fortsætte arbejdet med den grønne omstilling, hvor vi aktivt bidrager til en grøn transformation af bilparken i Danmark” siger Ulrik Drejsig, ny formand for De Danske Bilimportører.

”Vi siger stor tak til Jens for hans store bidrag til De Danske Bilimportører’s udvikling gennem de sidste 5 år. Jens har med sin lange erhvervserfaring og strategiske kompetencer været et vigtigt bidrag til foreningens succes” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører blev stiftet i 1940 og hed indtil foråret 1997 “Automobil Importørernes Sammenslutning”. Foreningens mål er – og har gennem alle årene været – at opnå størst mulig indflydelse på de beslutninger, der vedrører den danske bilbranche. Branchen har gennemgået en rivende udvikling over årene, og står fortsat overfor endnu større forandringer. Disse udfordringer foreningen sikker på at Ulrik vil være den rette mand, til at styre os godt igennem.
De Danske Bilimportørers bestyrelse 2021
  • Ulrik Drejsig, Semler Gruppen, Formand
  • Mogens Lyngsø, KIA Import Danmark, Næstformand
  • Jan Askholm, BMW Danmark
  • Niels Berthelsen, Nic. Christiansen
  • Marcus Holm, Scania Danmark A/S
  • Frank Skjærbæk Pedersen, Ford Motor Company Danmark A/S
Pressefoto: findes her
FAKTA: De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilindustrien i Danmark med alle bilimportører som medlemmer. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. “Afgifter på motorkøretøjer” bidrog med ca. 34 mia. kroner i statskassen i 2019 og samme år blev der indregistreret 258.685 person- og varebiler. Personbiler står i dag for ca. 11% af CO2-udledningen i Danmark – og lastbiler, varebiler samt busser for yderligere 8%.