Nyheder / EU 14. november 2022

Elbilerne stormer frem i EU

image description

Udbredelsen af elbiler i EU fortsætter i 3. kvartal, hvor andelen af elbiler har været 2 procentpoint større end i 2. kvartal.

Mens andelen af elbiler af de samlede nyregistreringer udgjorde 9,9 procent i 2. kvartal, er der i 3. kvartal kommet endnu flere elbiler på de europæiske veje. Elbilerne har stået for 11,9 procent af de nyregistrerede personbiler, mens plug-in hybriderne har stået for 8,5 procent. Det giver også de opladelige biler en samlet andel af nyregistreringerne på mere end 20 procent. Både andelen af benzin- og dieselbiler er faldet i forhold til 2. kvartal, mens hybridbilernes andel er uændret.

Tendenserne i 3. kvartal er en del af en udvikling mod grønnere transport, hvilket passer godt ind i de nye regler, som EU har vedtaget, om, at alle nye person- og varebiler fra 2035 skal være nulemissionskøretøjer.

“De elektriske biler bliver en større og større del af det samlede bilmarked i EU. Det er vigtigt, at EU’s medlemslande imødekommer efterspørgslen med gode vilkår for elbilerne og en bedre ladeinsfrastruktur” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Danmark er et af de førende lande

Også i Danmark har elbilerne haft et godt 3. kvartal. Mere end hver 5. nye bil har været en elbil og de opladelige biler har udgjort 38,6 procent af nyregistreringerne. Det er en fremgang i forhold til 2. kvartal, hvor 15,8 procent af de nye biler var elbiler, mens de opladelige biler udgjorde 33,7 procent.

Yderligere oplysninger

Citater mv.
Mads Rørvig
Adm. direktør
Data
Stine Bo Rosenquist
Seniorkonsulent

Fakta – Bilindustrien i EU

Den automotive industri er arbejdsgiver for 12,6 millioner europæere (2018).

I den europæiske union bliver der produceret knap 13 millioner biler, hvor de største producenter er Tyskland, Spanien, Frankrig og Tjekkiet (2020).

På globalt plan blev der solgt 63 millioner biler 2020, hvoraf 15,7 procent af dem blev afsat i EU i. Ud af de 11.7 millioner motordrevne kørertøjer var størstedelen, 10 millioner, personbiler.

5.2 millioner biler blev eksporteret af EU i 2020, og den samlede pris var over 900 millarder kroner.