EU Parlamentet har stemt om CO2 udledninger for personbiler og varebiler. EU vedtog som ventet forbuddet mod salg af fossilbiler i 2035. Dette betyder at Europa bliver den første region i verden, som bliver fuldt elektrisk.

For nyligt har EU parlamentet vedtaget nye regler, der betyder, at EU fra 2035 kommer til at forbyde salget af nye benzin- og dieselbiler. Udviklingen mod elektrificering er allerede i gang, og i 2022 var 12 procent af de solgte biler i EU elektriske.

ACEA – brancheforeningen for bilproducenter i EU – havde forud for afstemningen kaldt på klare KPI’er, for at der kan måles og følges med udviklingen på særlige fokusområder.
Blandt andet har ACEA peget på følgende fokusområder for alle stakeholders:

  • En garanti for adgangen til de råstoffer som er nødvendige for elbiler
  • At gøre elbiler billigere og mere tilgængelig som markedsprodukt
  • At mitigere de negative effekter for arbejdsstyrken
  • Udbygning af lade-infrastrukturen, så forbrugerne nemt og hurtigt kan lade deres nye elbiler

Det er nemlig vigtigt, at der er de rigtige forudsætninger, hvis der skal turbo på udviklingen af elbiler.

”Elbilerne kommer til at fylde mere og mere. Det er et faktum, og det er derfor meget vigtigt at lovgivningen, politikken og alle der er involveret arbejder sammen for at sikre de bedste forudsætninger for at nå i mål med denne aftale” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

 

Yderligere oplysninger

Mads Rørvig

Adm. direktør

+45 30 16 10 04 mr@bilimp.dk

Bilindustrien beskæftiger knap 13 millioner europæere. I den europæiske union bliver der produceret knap 10,8 millioner biler, hvor de største producenter er Tyskland, Spanien, Frankrig og Tjekkiet (2022). På globalt plan blev der solgt 66,2 millioner biler, hvoraf 14 procent af dem blev afsat i EU i 2022.