Der er kommet 4.605 flere cabrioleter i løbet af de sidste tre år. I anledning af sommeren har De Danske Bilimportører kigget på, hvad danskerne vil have, når det kommer til en cabrioletbiler – for dem kan danskerne godt lide.

Danskerne har købt flere cabrioleter. Hvis man ser på bestanden af cabrioleter, så har antallet været stigende. Den 1. juli 2020 var bestanden af cabriolet biler på 24.852. Bestanden har siden vokset og flere danskere kan nu få oplevelse af at køre mod solnedgangen uden tag – hvis altså det danske sommervejr tillader det. D. 1. juli 2023 var bestanden vokset med 4.605 biler til 29.457 cabrioletbiler på de danske veje.

“Selvom man ikke altid kan regne med det danske sommervejr, så er det skønt at se, at det ikke afholder danskerne fra at købe en sommerbil. Tallene viser også, at der er efterspørgsel på cabrioleter i flere forskellige prisklasser, der passer til forskellige behov,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Ikke kun de dyreste

Ser man på salgstallene for cabriolet-salget i Danmark i løbet af årets første 6 måneder, så blev der indregistreret 587 cabrioleter. 47 procent af danskerne har i perioden købt en cabrioletmodel til under 500.000 kr., mens kun 8 procent har købt en cabriolet til over en 1.000.000 kr. Cabrioletmoden er derfor ikke kun forbeholdt de danskere, der har det største budget.

De populære farver

Den mest solgte farve var sort, som var skarpt efterfulgt af farven grå. 28,8 procent af køberne havde valgt at købe en sort cabriolet, mens 28,4 procent af forbrugerne valgte en grå cabriolet. Derudover har danskerne også smag for blå og hvid, som var de to andre populære farver.

De mest populære mærker og modeller

Når danske forbrugere har købt en cabriolet, så var Audi, Mazda og Volkswagen de mest populære mærker. Når det kommer til modeller, så var det også Audi A5, der blev den mest populære cabriolet med 134 solgte biler i perioden. Det svarer til 22,8 procent af salget. Den næstbedst sælgende model var Mazda med deres MX-5, som stod for 16,5 procent af salget. På tredjepladsen fandt man Volkswagen med T-Roc, som stod for 15,6 procent af salget.

Yderligere oplysninger

Mads Rørvig

Adm. direktør

+45 30 16 10 04 mr@bilimp.dk

Fakta 

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Kildeangivelse

Gengivelse af tekst: De Danske Bilimportører

Gengivelse af tal og statistik bedes kildeangivet: bilstatistik.dk