Januar startede godt ud for salget af vare- og lastbiler samt busser. 2.571 varebiler kom ud på vejene i januar, mens der blev solgt 428 lastbiler og 50 busser.

Varebiler
2.571. Så mange varebiler kom ud på vejene i januar. Det er marginalt lavere end sidste års salg af varebiler i januar, hvor det blev til 2.665 solgte varebiler – altså et lille fald på 3,5%. Kigger man tilbage på sidste måneds salg, er der et fald på 23%, hvilket er det sædvanlige fald fra december til januar – om end lidt større i år end sidste år.

Varebilssalget har været stabilt og stigende de seneste år, og de seneste måneders høje salg, betyder da også, at der ingen bekymring er hos De Danske Bilimportører:
Det marginale fald betyder ingenting i det samlede billede, som netop er, at efterspørgslen på varebiler har været høj og stabil i lang tid. Når man samtidig holder salgstallet op mod sidste måneds utrolig flotte tal, er vi stadig optimistisk for varebilssalget det kommende år. Igen må jeg konstatere, at interessen for at anskaffe nye varebiler er et naturligt afkast af det høje aktivitetsniveau i samfundet generelt,” forklarer direktør hos De Danske Bilimportører Gunni Mikkelsen.

Der er ikke nogen væsentlige udsving mellem de forskellige varebilssegmenter (vægtklasser). For varebilsklassen op til og med 2.500 kg totalvægt, blev salget i januar på 911. Der blev solgt 1.186 i vægtklassen 2501 – 3490 kg i totalvægt, mens der blev solgt 474 i vægtklassen på 3.500kg.

Lastbiler
I januar blev salget af lastbiler på 428 – en stigning på hele 25% holdt op mod sidste års januarsalg. Her blev nemlig solgt 342 lastbiler. Et tilbageblik på sidste måneds salg på 354 lastbiler i december 2017, er der tale om en stigning på lige knap 21%.
Det er en meget flot start på året, hvilket vi naturligvis er glade for. Det betyder, at prognosen for 2018 fortsat er lys – og at den stigende tendens, vi har set de seneste år, ser ud til at fortsætte stabilt,” siger direktør hos De Danske Bilimportører Gunni Mikkelsen.
Et blik på fordelingen af lastbilssalget rykker ikke ved de tendenser, vi længe har set: nemlig, at de mindste lastbiler op til 15 tons totalvægt er svagt faldende og de store fra 15 tons og op er stigende. I den tunge klasse blev der således solgt 400 lastbiler ud af de i alt 428.
Busser
Bussalget blev i januar på 50 busser, hvilket er stort set det samme som i januar 2017 (47) og præcis det sammen som i sidste måned. Det tyder dermed på, at sidste års rekordsalg i busser, kan fortsætte ind i 2018. I hvert fald er det en god start på året for bussalget.
Top 10 liste
Vedhæftet finder du top 10 liste over mest solgte modeller blandt varebilerne samt de detaljerede rapporter.
*De Danske Bilimportører udsendte 1. februar en pressemeddelelse vedrørende salget af personbiler. Denne var med en præcision på 99,9% næsten helt i overensstemmelse med de konsoliderede tal.
Kildeangivelse 
Alle gengivelser af data og oplysninger bedes kildeangives med: De Danske Bilimportører.
Yderligere oplysninger

Gunni Mikkelsen, Direktør, på tlf. 3136 1041 eller gmi@bilimp.dk