Hos De Danske Bilimportører hilser vi regeringen og de involverede partiers genopretningspakke velkommen. Efter flere måneder med hjælpepakker, er det blevet tid til at få sat gang i genstarten af Danmark, og det lægger genopretningspakken op til, når danskerne snart får flere penge mellem hænderne.

Salgstallene for elbilsalget har slået år-til-dato rekorder i 2020 på trods af coronakrisen. Men anderledes negativt ser det ud for det generelle bilsalg, som har været nedadgående. I maj blev der således solgt 11.432 nye personbiler, hvilket er 40,1 procent færre biler end i samme måned sidste år.

Derfor er det godt nyt for branchen, at der er kommet en bred aftale om en genopretningspakke, der sender penge til forbrugerne og øger virksomhedernes incitament til at udvikle deres forretning.

”Det er ikke kun bilsalget, der har været ramt af krisen, men de fleste sektorers indtjening har kørt på halv kraft. I første omgang gælder det derfor om, at vi får det danske erhvervsliv op at køre på fuld kraft igen, og hos bilimportørerne ser vi gerne, at det bliver med en grøn genstart. Derfor er vi glade for, at genopretningspakken blandt andet øger fradraget på virksomheders investeringer i forskning og udvikling, som forhåbentligt på længere sigt udmønter sig i nye grønne løsninger,” udtaler Mads Rørvig, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Bilferie i Danmark

Det er fortsat regeringens anbefaling, at danskerne bliver i Danmark i sommerferien. At Danmark bliver årets feriedestination for danskerne, betyder også flere bilture i det danske sommerland.
”Vi håber, danskerne vil bruge deres bilferie i Danmark i en nyere bilmodel, og at nogle af de indefrosne feriepenge, som danskerne får udbetalt senest oktober 2020, bliver brugt til at erstatte den gamle med en nyere bil. Det vil være et afgørende skridt i den grønne omstilling og vil derudover også sætte skub i bilsalget, som har haft en svær tid under coronakrisen,” siger Mads Rørvig, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Yderligere oplysninger

Administrerende Direktør Mads Rørvig, på tlf. +45 30 16 10 04 eller mr@bilimp.dk

Pressefoto

https://bit.ly/2woIbEM