Opladningshybrider er meget populære hos danskerne. I juli kørte 352 af slagsen ud i det danske sommerland og i årets 7 første måneder er vi dermed oppe på 2.022 opladningshybrider

Danskerne er vilde med grønne biler. I juli alene fik 352 plug-in hybrid-biler eller opladningshybrider, som de også kaldes, nummerplader på. Efter årets første 7 måneder er vi dermed nået op på over 2.000 af slagsen.
De Danske Bilimportører glæder sig over den positive udvikling, som bestemt er et skridt i den rigtige retning, når vi taler grøn omstilling.
Vi hører fra importørerne og deres forhandlere, at danskerne er blevet meget interesserede i de grønne biler som alternativ til en konventionel benzin- eller dieselbil. Faktisk er interessen så stor, at en del af bilerne først kan leveres om flere måneder. Derfor har vi også en forventning om, at den grønne tendens fortsætter et godt stykke ind i efteråret,” forklarer direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.
Udviklingen skyldes primært, at udbuddet er blevet lidt større, og at bilerne nu er kommet ned i en pris, der er til at betale – det gør dem til et attraktivt og grønnere alternativ for private forbrugere. Og for de danskere, der primært kører korte ture og inde i byerne, kan det sagtens betale sig at vælge en opladningshybrid, da det er muligt at køre på el størstedelen af tiden.
De grønne biler er blevet populære i år – og det er vi naturligvis meget glade for. Det er vi fordi det er den vej, vi skal gå, for at få et grønnere Danmark. Men på trods af en opadgående kurve, er der stadig tale om meget små mængder i forhold til de konventionelle biler. Derfor mener De Danske Bilimportører også, at man fra politisk hold er nødt til at sikre stabile rammevilkår. Det giver både forbrugerne og branchen ro til, at de trygt kan investere i teknologien,” uddyber direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.
Kilde
Tallene stammer fra bilstatistik.dk og er manuelt genereret for hver bilmodel og konsolideret med Motorstyrelsens data. De Danske Bilimportører sendte en analyse af det samlede bilsalg i juli ud i morges (08.08.18), hvor tallene for plug-in hybrider var forkerte. Der er altså solgt 352 i juli og 2.022 biler år til dato.
Kildeangivelse 
Alle gengivelser af data og oplysninger bedes kildeangives med: De Danske Bilimportører.
Yderligere oplysninger
Direktør Gunni Mikkelsen på tlf. 3136 1041 eller gmi@bilimp.dk