22.558 personbiler, 3.384 varebiler, 449 lastbiler og 47 busser fik nummerplader på i maj. Overordnet lander bilsalget for maj dermed flot og stabilt.

Personbiler
Den 1. juni sendte vi pressemeddelelse ud om antallet af solgte personbiler og fordelingen af segmenterne. Nærværende pressemeddelelse indeholder for personbilernes vedkommende statistik og kommentarer til salget af de mere miljøvenlige elbiler og plug-in hybridbiler.
Der er en marginal korrektion på 17 biler efter den endelige konsolidering ift. vores pressemeddelelse fra den 1. juni.
Varebiler
3.384. Så mange nye varebiler kom ud at køre i maj. Det er en stigning på 3,5% i forhold til sidste års salg i maj. Kigger vi blot en måned tilbage, er der sket en markant stigning på hele 17% fra april måneds varebilsalg på 2.889.
I årets fem første måneder er der kommet 14.070 varebiler på vejene mod 14.869 sidste år i samme periode – altså et fald på ca. 800 varebiler og ca. 5,5%. Men både april og maj har været gode måneder for varebilssalget og vi har også positive forventninger fremadrettet.
Vi er bestemt glade for at se, at de sidste par måneder kun har bevæget sig op og fremad. Maj måned blev særdeles flot– og vi forventer også at få en god sommer. Det helt generelle aktivitetsniveau i erhvervslivet er fortsat højt og sådan regner vi med, at det fortsætter,” udtaler Gunni Mikkelsen, direktør for De Danske Bilimportører.
Lastbiler
I maj blev salget af lastbiler på 449, hvilket er en stigning på ca. 4% i forhold til april. Holdt op mod sidste års salg i maj, er der modsat et lille fald på ca. 2%. Efter årets første fem måneder er der kommet 2.118 nye lastbiler på de danske veje – et lille plus på 1% i forhold til sidste år. Så alt i alt et tilfredsstillende lastbilssalg.
Direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen uddyber:
Lastbilsalget er absolut tilfredsstillende: maj blev pæn og vi holder niveauet samlet set for året. Efterspørgslen efter lastbiler har været høj længe – både herhjemme og i resten af Europa. Derfor ser vi også frem mod en god sommer med forventningen om et stabilt marked.
Når man ser på fordelingen af lastbilsalget, er det de samme tendenser, vi længe har set: nemlig, at de mindste lastbiler op til lige under 16 tons totalvægt er faldende. De udgjorde eksempelvis i 2010 ca. 19% og i årene derefter ca. 10% – i maj er andelen af små lastbiler nu på ca. 7%.
Busser
For busmarkedet er den overordnede tendens afgørende fordi markedet er præget af enkelte og større ordrer, som et resultat af større udbud af transportydelser.
Aktuelt blev bussalget i maj på 47 busser, hvilket er på linje med sidste måneds 49 styks, og efter årets første fem måneder, er det blevet til 226 busser, hvilket er 14% lavere i forhold til sidste år i samme periode, men igen er det små tal og enkelte ordrer og leverancer påvirker markedet i betydelig grad.
Elbiler og plug-in hybridbiler (personbiler)
I maj måned kørte 193 plug-in hybridbiler ud i sommervejret og vi er nu oppe på 1.349 for året. For de rene elbiler er vi oppe på 406 i årets første 5 måneder, hvoraf 77 kom ud på vejene i maj.
Hos De Danske Bilimportører følger vi spændte med på den positive udvikling. Der er stor interesse for grønnere biler ude hos forhandlerne og flere kunder er nysgerrige på de nye biler. Men vi taler jo fortsat om meget små mængder i forhold til de konventionelle. Ikke desto mindre noterer vi os en pæn ordre indgang og har forventninger om at levere flere grønnere biler i løbet af året,” fortæller direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.
Top 10 lister
Vedhæftet finder du top 20 liste over mest solgte personbiler, top 10 liste over mest solgte modeller blandt varebilerne for maj samt de detaljerede rapporter.
Kildeangivelse 
Alle gengivelser af data og oplysninger bedes kildeangives med: De Danske Bilimportører.
Yderligere oplysninger
Direktør Gunni Mikkelsen på tlf. 3136 1041 eller gmi@bilimp.dk