Ladeinfrastrukturen er et fuldstændigt afgørende element, hvis den grønne omstilling af transporten skal lykkes. Det er derfor positivt, at der på et år er sket en markant udvikling af antal ladepunkter i Danmark.

I løbet af de sidste 12 måneder er der kommet 4.975 nye ladepunkter til, hvilket udgør en procentvis fremgang på 84 procent.

Også antallet af lynladere er steget markant. I første kvartal 2022 var der 506 offentligt tilgængelige lynladepunkter i Danmark, hvilket nu er vokset til 951. Dette er en stigning på 88 procent, som i høj grad skyldes, at tidligere eksklusive opladere er gjort offentlige, samt at mange udbydere udbygger deres netværk hurtigt.

”Det er meget positivt, at vi ser stigning af offentlige ladepunkter. Det er en absolut nødvendighed, hvis vi skal i mål med de grønne ambitioner for transporten. Med flere offentlige tilgængelige ladepunkter sker en reduktion i rækkeviddeangsten, som stadig er stadig en faktor, der begrænser køb af elbiler” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører

Flere elbiler øger behovet for ladestandere

Antallet af elbiler i Danmark er vokset markant over de seneste år. I efteråret 2022 var bestanden af elbiler i Danmark på 100.000. I april 2023 er dette vokset til en bestand på knap 128.000. Forbrugerne er interesseret i opladelige biler, hvilket kunne ses i marts, hvor næsten halvdelen af salget bestod af opladelige biler – plug-in hybrider og elbiler. Det øger behovet for offentlige ladepunkter.

De fleste danskere med bil bor i parcelhus, hvor mange nemt kan sætte sin egen ladestander op i garagen og dermed få fuld fleksibilitet. Dog er der i Danmark omtrent 730.000 danske familier med bil, der bor i enten etagebolig, rækkehus eller lignende, hvor muligheden for at opsætte egen ladestander er stærkt begrænset.

”Hvis vi ønsker at borgere med bil i byerne skal se elbilen som en mulighed, så er det essentielt at de ikke er begrænset i deres mulighed for at oplade bilen tæt på bopælen. Nogle har måske muligheden for at oplade på arbejdspladsen, men det ændrer ikke på at der også er et behov for lynladning tæt på.” siger Mads Rørvig

Yderligere oplysninger

Mads Rørvig

Adm. direktør

+45 30 16 10 04 mr@bilimp.dk

Fakta 

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Kildeangivelse

De Danske Bilimportører, bilstatistik.dk, Zapup.eu Chargex Analytics