I dag runder vi 100.000 elbiler på de danske veje, hvilket er endnu stor milepæl i den grønne omstilling af persontransport i Danmark. Det er blot tre uger siden, at elbilbestanden overhalede bestanden af plug-in hybrider, og nu er antallet af elbiler sekscifret.

Det sidste år er den danske elbilbestand blevet øget med 49.000 elbiler og dermed næsten fordoblet. Til sammenligning er den samlede bestand af personbiler kun øget med 26.000, hvilket betyder, at de konventionelle biler løbende udskiftes med opladelige alternativer, hvilket har betydning for transportsektorens CO2-udledning.

”En grøn omstilling af bilparken er en forudsætning for at opfylde ambitionen om at blive CO2-neutral. I dag markere en milepæl på denne rejse, hvor vi er kommet godt fra start til at bringe den danske bilparks CO2-udledning ned på et rundt nul. siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Mere end hver anden henvendelse er relateret til elbiler

Hos forbrugerorganisationen FDM mærker man den stigende interesse for elektriske biler i antallet af henvendelser, men også en bekymring når kommer til opladning.

”Det er ikke mere end godt tre år siden, vi i Danmark kun havde 10.000 elbiler. Nu runder vi 100.000 elbiler. At udviklingen går hurtigt, mærker vi i FDMs tekniske rådgivning, hvor langt over hver anden henvendelse i dag er relateret til elbiler, opladning og valg af bil. Forbrugerne er klar til elbilerne og klar til at køre grønt, det viser FDMs seneste undersøgelse også. Men samtidig må vi også anerkende, at for fire ud af ti, som overvejer at købe en opladelig bil, fylder det stadig meget, om de kan få bilen ladet op, når de har behov for det. Derfor er det vigtigt, at politikerne i forbindelse med ny valgperiode træder på speederen i forhold til udbygning af den nødvendig ladeinfrastruktur og den vedvarende energi,” siger adm. direktør i FDM Stina Glavind.

Lave afgifter og nye bilmodeller driver udviklingen

Lige nu sælges der 55 forskellige nye elbil-modeller på det danske marked, hvilket er markant højere end i 2012, hvor der kun var 5 elbiler på markedet.

”Bilproducenternes målrettede indsats for at udvikle nye klima- og miljøvenlige biler driver i høj grad stigningen i antal elbiler i bilbestanden. Når man oven i købet får en afgiftsrabat på disse biler, ser vi de store salgsandele af elbiler, som vi forventer stiger voldsomt i de kommende år, hvis afgifterne holdes nede” siger Mads Rørvig.

 

 

Yderligere oplysninger

Mads Rørvig

Adm. direktør

+45 30 16 10 04 mr@bilimp.dk

Stine Bo Rosenquist

Seniorkonsulent

+45 53 37 01 36 sbr@bilimp.dk