Nyheder / Bilsalg 18. december 2023

Privatleasing er blevet markant mere populært i 2023

image description

Andelen af privatleasing, der i 2021 og 2022 udgjorde henholdsvis 13 og 13,7 procent af de samlede nyregistreringer, er i 2023 vokset til 19,6 procent.

Andelen af privatleasing af de samlede nyregistreringer er vokset gennem årene, og er især i 2023 steget betydeligt. For 5 år siden var 9,7 procent af alle nye biler privatleaset 2018, mens det har været gældende for 19,6 procent i 2023. Andelen er altså mere end fordoblet i løbet af de sidste 5 år. I 2022 lå privatleasingandelen på 13,7 procent, og den er dermed steget med 43 procent det seneste år.

2023 har været et vildt år, når vi kigger på udviklingen i privatleasingandelen. At næsten hver 5. nye bil er privatleaset, er en stor forandring i forhold til for bare ét år siden,” siger Mads Rørvig, adm. Direktør for De Danske Bilimportører.

Årsagen til privatleasingens stigende popularitet kan både findes i rentestigninger og generelt stigende usikkerhed, der har præget markedet de seneste år. Derudover har der i år været særlig store udsving på bilmarkedet, som forbrugerne har reageret på.

Et bilkøb har for mange stor betydning for privatøkonomien, så derfor bliver markedet for biler selvfølgelig påvirket af rentestigninger og generel usikkerhed. Leasing er en oplagt løsning for de brugere, der ønsker større forudsigelighed i privatøkonomien” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Yderligere oplysninger

Citater mv.
Mads Rørvig
Adm. direktør

Fakta 

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Kildeangivelse

Gengivelse af tekst: De Danske Bilimportører

Gengivelse af tal og statistik bedes kildeangivet: bilstatistik.dk

Note: Tal for 2023 er fra d. 1/1-14/12, mens tal for de øvrige år er baseret på hele året.