På trods af afgiftsforhandlingerne bliver der stadig solgt biler. Faktisk blev der indregistreret 7,6 procent flere biler i den forgangene måned, sammenholdt med september sidste år.

2.340 nye elbiler kørte ud på de danske veje i september måned, og det er ny rekord for flest indregistreringer på én måned – den tidligere rekord var 1.554 elbiler i december 2015. Samtidig var over 22 procent af nyregistreringerne i september enten el- eller plug-in hybridbiler.

 • ”Med den nye rekord er det tydeligt, at vi står midt i den grønne omstilling af personbiler i Danmark. Årsagen til rekorden er, at der kommer flere attraktive grønne biler på markedet, mens afgiftslempelsen holder de opladelige biler konkurrencedygtige. Det er vigtigt, at politikerne holder de lave afgifter på grønne biler i ro, så vi fortsat kan sætte turbo på den grønne omstilling,” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Det er nu over tre uger siden, at Eldrup-kommissionen offentliggjorde sine anbefalinger til en ny afgiftsmodel for personbiler, og Regeringen er nu ved at forhandle en grøn omlægning af bilparken på plads. Vi opfordrer kraftigt til, at den nye aftale kommer til at understøtte det grønne momentum, som afspejler sig i den forgangene måneds bilsalg.

 • ”Som sædvanligt påvirker det bilsalget, når der diskuteres bilafgifter på Christiansborg, og derfor har branchen brug for, at en ny aftale snart falder på plads,” fortsætter Mads Rørvig.

Gode tal i september

I september måned blev der indregistreret 7,6 procent flere biler i den forgangene måned, sammenholdt med september sidste år. Det medvirker til, at vi samlet ender med et lille plus for tredje kvartal ift. samme periode sidste år, mens året som helhed stadig er 18,1 procent lavere end 2019.

 • ”Bilsalget har haft fart på i den forgangene måned – elbilerne har endda oplevet et rekordhøjt salg. Det er meget positivt, men vi når nok ikke at indhente hele det tabte inden året er omme,” slutter Mads Rørvig.

 

Yderligere oplysninger

Administrerende Direktør Mads Rørvig, på tlf. +45 30 16 10 04 eller mr@bilimp.dk.

 

Pressefoto

 

Fakta

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilfabrikkernes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas.

 

Detaljeret information

Se venligst nedenstående.

 

– – –

 

Branchen har brug for afklaring

Det tyder på, at bilforhandlerne har indhentet noget af det tabte fra forårets corona-nedlukning i den forgangene måned. I september blev der nemlig indregistreret hele 17.197 biler. Det er 7,6 procent flere biler end i den samme måned af 2019, der bød på 15.988 nyregistrerede personbiler.

Salget ÅTD halter stadig 18,1 procent efter sidste år med et samlet salg på 142.165 personbiler. Til gengæld afslutter september tredje kvartal med et plus på 4,6 procent ift. tredje kvartal sidste år.

 

Interaktiv grafik

 

De tre mest populære mærker i september 2020 var hhv. Volkswagen, Peugeot og Toyota.

 

Højeste elbilsalg nogensinde

Der diskuteres bilafgifter på Christiansborg – og særligt afgifterne på de grønne biler er oppe at vende. Det har øjensynligt påvirket salget af elbiler særdeles positivt. Hele 2.340 elbiler blev det til i september, hvilket er det højeste månedlige salg nogensinde.

I september udgjorde elbilerne 13,6 procent af det totale personbilsalg. Sammenholder vi den forgangene måneds elbilsalg med salget fra samme måned i fjor, er der tale om en stigning på 223,2 procent. ÅTD er der solgt 7.555 elbiler, hvilket er 92,9 procent flere end samme periode sidste år.

 

Interaktiv grafik

 

Interaktiv grafik

 

Den historiske udvikling i bilsalget taler sit tydelige sprog; elbilerne har fortsat brug for afgiftsfordele for at kunne konkurrere med de konventionelle biler. Det ses tydeligt, hvis vi kigger på scenariet i 2016, hvor elbilerne blev pålagt 20 procent af normal registreringsafgift – niveauet på 20 procent er siden hen blev fastfrosset år efter år. Udviklingen tager først fart igen omkring 2019, da der indføres et bundfradrag på 40.000 kr., der gør de fleste elbiler (under 400.000 kr.) afgiftsfritagede i praksis.

 

Interaktiv grafik

 

Salget af plug-in hybrider nåede nye højder i juli og august. Den forgangene måneds salgstal på 1.349 plug-in’er kan ikke hamle helt op med sommermånederne, om end salget stadig endte 228,2 procent over samme måned sidste år.

Kigger vi på hele 2020, er det blevet til 10.904 nye plugin’er svarende til 293,7 procent flere end sidste år på samme tidspunkt.

 

Interaktiv grafik

 

Interaktiv grafik

 

Interaktiv grafik

 

Salget af de opladelige biler går den rigtige vej. I år har over hver ottende nyregistrerede bil været en el- eller plug-in hybridbil svarende til 13,0 procent af det samlede antal nyregistreringer. Til sammenligning var det kun 4,1 procent af de nye biler sidste år, der kunne oplades.

 

Interaktiv grafik

 

Generelt har udviklingen i den opladelige bilbestand i år været drevet af et godt plug-in hybridsalg. Tendensen for elbiler har været mere konstant, om end udviklingen generelt har været markant højere i år end i de samme måneder af 2019 – og altså rigtig høj i den forgangene måned.

 

Interaktiv grafik

 

Også de alm. (ikke-opladelige) hybridbiler oplevede en pæn stigning på 51,8 procent i den forgangene måned ift. september 2019. 1.011 alm. hybrider blev det til i årets første efterårsmåned. ÅTD-regnskabet halter dog lidt efter med et fald på 10,6 procent ift. sidste år. I 2020 er der således blevet indregistreret 6.540 nye alm. hybrider.

I september var Toyota den bedst sælgende fabrikant af alm. hybrider med 724 solgte biler. På anden- og tredjepladsen finder vi Fiat og Hyundai med hhv. 149 og 54 solgte biler.

 

Yderligere detaljer om bilsalget

De Danske Bilimportører offentliggør lidt senere på ugen en detaljeret rapport over personbilsalget i september.

Pressemeddelelse om salg af varebiler, busser og lastbiler udsendes mandag d. 5. oktober.

Top-10 og -20 lister

Vedhæftet findes:
 • Top-10 for de enkelte personbilssegmenter og top-20 over de mest solgte bilmodeller (september)
 • Top-10 for de enkelte personbilssegmenter og top-20 over de mest solgte bilmodeller (januar – september)
 • Oversigt over det samlede salg af personbiler fordelt på drivmidler (september)
 • Oversigt over det samlede salg af personbiler fordelt på drivmidler (januar – september)

Kilde

Pressemeddelelsen er udarbejdet af De Danske Bilimportører på baggrund af data fra Bilstatistik.dk.

Kildeangivelse

Alle gengivelser af data og oplysninger bedes kildeangives med: De Danske Bilimportører.

Yderligere oplysninger

 • Interview og citater:
  Adm. Direktør Mads Rørvig, tlf. +45 30 16 10 04 eller mr@bilimp.dk
 • Data, statistik og bilag:
  PA- & kommunikationskonsulent Sara Gabrielsen, tlf. +45 71 11 94 91 eller slg@bilimp.dk