Landsretten har netop dømt værkstedskæden Skorstensgaard for vildledende markedsføring. Sagen er en ankesag fra Sø- og Handelsretten, hvor Skorstensgaard også tabte sagen, som er indledt af De Danske Bilimportører.

Forbrugerne er i en årrække blevet vildledt af Skorstensgaards ulovlige markedføring, som nu også landsretten på en række centrale områder har erklæret for ulovlig.

”Dagens dom er en stor sejr for forbrugerne. De kan ikke være tjent med uautoriserede værksteders ulovlige markedsføring, der systematisk vildleder forbrugerne. ” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Slut med ”vi har tyske værkstedpriser”

Det er nu endeligt, at Skorstensgaard har benyttet ulovlige udsagn i deres markedsføring som fx “vi har tyske værkstedspriser”, ”vi leverer samme høje kvalitet som mærkeværkstederne – bare til langt lavere priser” samt “vi er 20-40 % billigere end mærkeværkstederne”.

”Forbrugerne skal have gennemskuelige og fair vilkår, når de skal have bilen på værksted. Det konkurrerer vi gerne på prisen om, men det skal være på et lovligt grundlag” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Skorstensgaard erkendte lovbrud

Sagen angik oprindeligt cirka 30 markedsføringsudsagn og kampagner, som Skorstensgaard havde brugt og kæmpet for i en årrække. Højst overraskende valgte Skorstensgaard imidlertid mindre end 2 uger før landsretten skulle behandle sagen at erkende, at 9 af udsagnene var vildledende eller på anden måde ulovlige efter markedsføringsloven. Landsrettens dom tager derfor ikke stilling til disse 9 udsagn, men samlet set er der 16 udsagn, som Skorstensgaard er dømt til at ophøre med at bruge, fordi de er ulovlige efter markedsføringsloven.

Landsretssagen har ingen sammenhæng med den udsendelse, som DR Kontant bragte i august 2021 om værkstedskæden Skorstensgaard.

Yderligere oplysninger

Mads Rørvig

Adm. direktør

+45 30 16 10 04 mr@bilimp.dk