Nyheder / Aktiviteter 27. oktober 2023

Vinderne af Green Fleet Award 2023 er kåret

image description

Igen i år stod Skatteminister Jeppe Bruus for at uddele Green Fleet Award til danske virksomheder med den grønneste flåde i tre kategorier. Priserne er i år gået til Norlys Holding A/S, Rambøll Danmark og Andel Holding.

Green Fleet Award kunne i år uddeles for anden gang i rammerne af Bilens Dag. Prisen sætter fokus på, hvilke danske virksomheder, der gør en indsats for at omstille deres bilflåde og dermed bidrager til den grønne omstilling.

Mere end 10 procent af den danske personbilpark er virksomhedsejet, så virksomhederne spiller en vigtig rolle i omstillingen af bilparken i Danmark. Vi er glade for at kunne anerkende de virksomheder, der påtager sig et særligt ansvar. Green Fleet Award uddeles til dem, der er absolut længst fremme, så vinderne har god grund til at være stolte af deres indsats,” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Green Fleet Awards uddeles i tre kategorier baseret på størrelsen af virksomhedernes personbilsflåder og tager udgangspunkt i andelen af nulemissionsbiler blandt de pågældende virksomheders indregistrerede personbiler.

  • Andel vinder i kategorien ”virksomhedsflåder mellem 25 til 50”
  • Rambøll vinder i kategorien ”virksomhedsflåder mellem 51 til 100”
  • Norlys vinder i kategorien ”virksomhedsflåder på 100+”

Priserne uddeles på baggrund af et datagrundlag, som er udarbejdet af DBI IT A/S, der står bag fleet management-systemet Qanto Fleet.

Hos DBI IT ser vi det som et væsentligt bidrag til den grønne omstilling at kunne hjælpe flådeejerne med præcis og detaljeret indsigt i deres vognpark. På den måde bliver der skabt gennemsigtighed omkring CO2-påvirkning, brændstofforbrug og omkostninger, så vejen er banet mod både et lavere aftryk, og imødegåelse af vigtige ESG-krav. Derfor er vi også glade for i dag at kunne være med til at fejre nogle af de virksomheder, der er nået længst på den rejse” siger Peter Andersen, Kommerciel Direktør hos DBI IT A/S.

De tre vindere er glade for prisen

Alle vinderne af Green Fleet Award 2023 udtrykker, at de er glade for at have modtaget prisen. Norlys beskriver, at omstillingen til en grønne bilflåde er meget vigtig:

Vores køretøjer er den største direkte udleder i Norlys, og derfor skal de selvfølgelig køre på el. Samtidig investerer vi lige nu massivt i ladestandere over hele Danmark, så vi har en særlig forpligtelse til at være de første med elbiler. For flere år siden stoppede vi med at købe fossile personbiler, og nu har vi også købt de første elvarevogne. Denne pris er et stort skulderklap, som understreger, at vi er på rette vej,” siger Ulf Lund, der er direktør for Stakeholder Relations i Norlys.

Rambøll, som også vandt prisen i sin kategori i 2022, har også store ambitioner for omstillingen:

”Vi er meget stolte over at vinde Green Fleet Award igen i år, for det er et skulderklap til vores beslutning om at sætte handling bag ordene, når vi siger, at vi vil arbejde for en mere bæredygtig verden. Det gælder i rådgivningen til vores kunder, men også hos os selv som virksomhed, og her er vores rejseaktivitet et af de steder, vi kan skabe den mest effektive omstilling. I dag er 84 ud af vores 107 personbiler rene elbiler. Vores politik er, at alle vores personbiler skal væres nulemissionsbiler, så med udgangen af 2024 forventer vi, at alle personbiler vil være nulemissionsbiler. De tilbagelægger hver 25.000 km årligt, så det er markante CO2 besparelser, vi opnår ved en grøn omstilling af vores bilflåde. Omstillingen af bilflåden er en del af vores ambitiøse mål om at reducere vores samlede CO2-emissioner inden 2023 i overensstemmelse med Paris-aftalen, som er godkendt af Science Based Targets initiative,” siger Ib Enevoldsen, adm dir for Rambøll i Danmark.

Hos Andel, der også befandt sig i vinderfeltet sidste år, er de også meget glade for prisen, som er en anerkendelse af deres indsats for omstilling.

Vi skal bekæmpe klimaforandringerne hurtigt. Omstillingen af den fossile transport er en vigtig brik i den forbindelse. Derfor investeret vi i Andel også massivt i e-mobilitet og har skabt Danmarks største og stærkeste ladeinfrastruktur gennem vores datterselskab Clever, og vi har udskiftet vores flåde af private firmabiler til el. Vi er stolte over at modtage Green Fleet Award 2023, som giver fornyet energi til arbejdet med den grønne omstilling,” siger Rikke Trikker, Kommunikationsdirektør i Andel.

 

Yderligere oplysninger

FAKTA

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Kildehenvisning

Tekst: De Danske Bilimportører

Datagrundlag og statistik: DBI IT A/S, Qanto Fleet