Lastbilsalget starter godt ud for året 2022. Salget for januar 2022 overgår lastbilsalget for januar 2021. Derved er det tiende måned i træk at lastbilsalget er højere end samme måned året før. Også varebilerne lægger positivt ud.

I januar 2022 bød lastbilsalget på 464 nyregistreringer. Tallet er over samme måned sidste år, idet januar 2021 bød på 359 nye lastbiler, således er udviklingen for salget 29,2 pct. over samme måned sidste år.

Adm. direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig, siger om lastbilsalget:

“Lastbilsalget var absolut tilfredsstillende i 2021 og med en høj ordreindgang. Da lastbilerne er ramt af samme flaskehalse som person- og varebilerne og leveringstiden er lang, vil vi se en positiv effekt i 2022 – ikke blot en ganske pæn efterspørgsel, men også leveringer af lastbiler som ikke nåede ud i 2021”, siger Mads Rørvig.

Årets første måned for varebilsalget forbliver på samme niveau som den første måneds resultat sidste år. I januar 2022 er der kommet 2.129 nye varebiler ud på de danske veje, mens der i samme måned i 2021 kom 2.066 nye varebiler ud på vejene. Det betyder altså en lille stigning på 3 pct. til varebilsalget.

”Generelt er der blevet sat skub i hjulene, og vi er ved at forberede os på en hverdag, som vi kender den, med mere aktive markeder. Vare- og lastbilsalget tegner lovende for året, der kommer”, slutter Mads Rørvig.

Bussalget i årets første måned er steget fra 47 busser i januar 2021 til 52 busser i januar 2022 og dermed har bussalget budt på en 10,6 procent stigning.

Detaljeret analyse

Se nedenfor.

Kilde

De Danske Bilimportører på baggrund af data fra Bilstatistik.dk.

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsens tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører.

Gengivelse af tal og statestikker bedes kildeangivet: Bilstatistik.dk


Analyse af det samlede bilsalg

Denne analyse indeholder statistik og kommentarer om salget af varebiler, lastbiler og busser. Pressemeddelelse om personbilsalget i januar 2021 finder du her.

Varebilsalget er tilbage på sporet

I januar 2022 er det blevet til 2.129 nyregistreringer, hvilket er tæt på de 2.066 nyregistreringer, som vi oplevede i januar 2021. Til trods for en række hårde måneder er varebilsalget i januar 2021 positivt og stiger med 3 procent i forhold til samme måned sidste år.

Det absolutte tal for den mellemtunge vægtklasse (2501-3490 kg) er steget med 114 nyregistreringer, hvilket betyder at denne klasse går frem i markedsandele og stiger med 3,8 procentpoint. Derved bliver denne vægtklasse endnu større og sidder nu på 55,6 procent af markedet. Stigningen i markedsandel kommer på bekostning af den lettere vægtklasse (op til 2.500 kg), som går 3,8 procentpoint tilbage, mens den tunge vægtklasse (over 3.490 kg) er på samme niveau som sidste år.

God start til lastbilsalget

Årets første måned blev en god en af slagsen for lastbilsalget. Med 464 nyregistreringer overgår det januar 2021, som bød på 359 nyregistreringer, med 29,2 pct. Derved betyder denne måneds lastbilsalg, at den flotte statistik med 12 måneders sammenhængende positivt lastbilsalg fortsætter.

Det gode resultat for januar 2022 betyder også, at det er alle vægtklasserne som vækster i absolutte tal. I lastbilsalget er det modsætningsvis mellem-segmentet som falder, de mellemtunge lastbiler (16.001-24 ton) får en tilbagegang på 2,7 procentpoint. Dette fald betyder at den tunge vægtklasse over 24 ton og de lettere lastbiler (op til 16 ton) oplever en stigning på henholdvis 1,7 og 1 procentpoint.

Positivt bussalg fortsætter

Bussalget for januar 2022 bød på 52 nyregistreringer hvilket er en stigning i forhold til resultatet for bussalget i januar 2021 som bød på 47 nyregistreringer.

Bussalgets udvikling skal som altid tages med nogle forbehold, da vi analyserer relativt små tal, og da enkelte leverancer eller udeblivelsen af samme kan påvirke udviklingen markant.


Oversigt

Vedhæftet finder du;

  • Oversigt over det samlede salg af varebiler og lastbiler for januar 2022

Kilde

De Danske Bilimportører på baggrund af data fra bilstatistik.dk

Kildeangivelse

Gengivelse af tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

Gengivelse af tal og statistikker bedes kildeangivet: Bilstatistik.dk

Følg os på:

 

Yderligere oplysninger

Mads Rørvig

Adm. direktør

+45 30 16 10 04 mr@bilimp.dk

Stine Bo Rosenquist

Seniorkonsulent

+45 53 37 01 36 sbr@bilimp.dk

Fakta 

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilfabrikkernes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Kilde

De Danske Bilimportører på baggrund af data fra bilstatistik.dk

Kildeangivelse

Gengivelse af tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

Gengivelse af tal og statistikker bedes kildeangivet: Bilstatistik.dk