Rækkevidde og oplademuligheder lægger en dæmper på elbilsalget

OPDATERING 8/2 2022: Vi er blevet opmærksomme på, at der ikke tilstrækkelig statistisk robusthed i dele af nedenstående analyse. Derfor har vi lavet en ny analyse, der er metodisk korrekt. Analysen kan ses her

Elbiler bliver primært fravalgt på grund af for kort rækkevidde og for få ladestandere. En ny undersøgelse foretaget af Megafon for De Danske Bilimportører viser, at en en elbil ikke er et reelt alternativ for danske bilkøberere, der har anskaffet en plugin-hybrid bil indenfor de seneste to år. Kun 11 % af bilkøberne havde elbil som et alternativ til deres nye plugin-hybrid.

“Undersøgelsen bekræfter vores billede af, at mange danskere endnu ikke føler sig klar til at køre rent elektrisk. Hvis man har en årlig kørselv-ferie til Sydeuropa eller dårlige oplademuligheder ved bopæl eller arbejde, er der for mange danskere ikke tilstrækkelig tryghed til at køre rent elektrisk. Men da det er en politisk prioritet at flest mulige kilometer på vejene skal køres elektrisk, er plugin-hybrid-teknologien lige nu en god løsning for mange danskere i hverdagen”, siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Billedet kan for elbiler kan hurtigt ændre sig

Udviklingen går meget hurtigt i øjeblikket, både i forhold til antal solgte elbiler og opstilling af nye ladestandere rundt omkring i landet. Samtidig står plugin-hybrid biler til at få en afgiftsstigning til nytår.

“I takt med, at der udbydes flere bilmodeller i flere prisklasser og der kommer flere ladestandere, forventer vi, at andelen af solgte elbiler vil overstige antal solgte plugin-hybrider. Vi forventer også, at det vil få en effekt når plugin-hybrid-bilerne stiger i pris til nytår”, siger Mads Rørvig

I august måned 2021 udgjorde elbiler 19 procent, og plugin-hybrider 21 procent af de nyregistrerede biler i Danmark.

Yderligere oplysninger

Mads Rørvig

Adm. direktør

+45 30 16 10 04 mr@bilimp.dk
Benzin 31%
Diesel 21%
En anden plug-in hybrid (der kan oplades fra stikkontakt/oplader/el-nettet) 19%
El-bil 11%
Hybrid (der ikke kan oplades fra stikkontakt/oplader/el-nettet) 9%
Ved ikke 12%

 

For kort rækkevidde 54%
For få ladestandere 52%
For dyr 50%
Usikkerhed om batteriets levetid 28%
Usikkerhed om hvad den er værd, når jeg skal sælge den igen 17%
Udvalget for småt 16%
Jeg mener ikke, at el-biler er klima/miljøvenlige 15%
Manglende motorlyd 2%
Ingen af ovenstående 7%
Ved ikke 2%

Internetundersøgelse foretaget af Megafon for De Danske Bilimportører i perioden 22. juli 2021 til 27. juli 2021.